Minne fra Portåsen Wildenveys rike

 

Hovedbygningen og låven på Portåsen i Nedre Eiker.

Søndag 21. november 2021 var vi på tur til Portåsen — Wildenveys rike som ligger i Portåsveien 85 i Mjøndalen, i dagens Drammen kommune, eller Nedre Eiker som det før het. Museet er til minne om «Mjøndalens store sønn», dikteren Hermann Wildenvey og driftes av Stiftelsen Portåsen. 

Det var omtrent 2 plussgrader og litt surt og kaldt da vi var der, men det hadde allerede kommet flere  hundre dit da vi ankom gården omtrent klokka 12.00. Her var det barn som red på hester, underholdning for barna i utendørsamfibiet, salg av kaffe og kaker i Caféen, og flere salgsboder utendørs og flere salgsboder inne på låven for julegaver og masse vanlig brukskunst. Morsomt å ha vært her i barndomshjemmet til poeten Wildenvey! Og vi har allerede bestemt at vi skal ta en tur til sommeren igjen, og da satser vi på å få med oss en konsert på utendørsscenen her...

Fra museets hjemmeside har jeg sakset følgende: 
«Portåsen er dikteren Herman Wildenveys barndomshjem, og er i dag både en kultur-arena og et småbruk. Hos oss møtes kultur og natur. Litteratur, musikk og kunst møter skog, hage og landbruk. Vi lar ordet være i fokus gjennom konserter, utstillinger, aktiviteter og arrangementer. Alt flettet sammen av en grønn tråd.
Portåsen er en idyllisk plass hvor skoleklasser og andre grupper, kan ha utflukter og hygge seg i fine og fredelige omgivelser. Sett familien, venner, eller kollegaer i sentrum for en dag - arranger en sammenkomst i Wildenveys rike og gi alle en unik opplevelse i kreative omgivelser.»
Les mer


Hovedbygningen på Portåsen — Wildenveys rike.

Kafé på Portåsen — Wildenveys rike.

Inngangen til låven på Portåsen — Wildenveys rike i Nedre Eiker.

Utsikt ned til Portåsen — Wildenveys rike i Nedre Eiker.

Portåsen — Wildenveys rike i Nedre Eiker.

Maleri av Herman Wildenvey på ene utendørsscenen Portåsen i Nedre Eiker.

Enkle fotomontasjer fra Portåsen

Fotomontasje fra Portåsen i Nedre Eiker.

Fotomontasje fra Portåsen i Nedre Eiker.

Fotomontasje fra Portåsen i Nedre Eiker.

Kommentarer