Nye Schoushallen!

Nye Schoushallen, nederst i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo.

Vi er mange som savner en skikke­lig brun lokal­pub her på Grüner­løkka! 

Men i dag er det en gled­ens dag! For i dag, 1. april 2022 klokka 15.00 åpner Nye Schous­hallen ned­erst i Thv. Meyers gate på Grüner­løkka. Folk har alle­rede stilt seg opp i en slags kø, men kø­kult­uren på Grüner­løkka er kan­skje ikke noe å skryte av! 

Men har du tenkt deg ned til Schous­hallen for å være med på ny­åp­ningen, bør du straks skynde deg ned til Gamle Schous bryg­geri! Og når dette leses er nok køen litt mer ve­lorgani­sert, vil jeg tro!

Ha en fin dag!

Slik så det ut tidligere i dag!

 Større bilder på Google Foto





















Lange luretradisjoner

«Franske og nederlandske kilder fra 1508 og 1539 beskriver aprilspøker og skikken med å narre andre 1. april. Dette var lenge en festdag i Storbritannia, men det var ikke før starten på 1700-tallet at aprilspøker ble vanlig. I Skottland er tradisjonen kjent som "Hunting the Gowk", å jakte på gjøken.

Aprilsnarr skal ha sammenheng med vårfestene i keisertidens Roma. Under de ville vårfestene som markerte vårens komme etter vinteren, ble lovverket satt til side og man kunne gjøre andre et pek.

I eldre norsk tradisjon var det vanlig å narre i slutten av april eller i begynnelsen av mai. Offeret ble da kalt for maikatt eller maigås. Aprilsnarr er i dag en kjent tradisjon i Europa, unntatt i Spania hvor folk lures 28. desember.

Denne datoen feires også i desember av Belgia, for eksempel i Antwerpen. Den franske tradisjonen er at barn skal låse ute foreldrene eller i lærerne og slippe dem inn igjen bare hvis de lover å ta med godteri.

En kjent aprilspøk i Norge er Aftenpostens aprilspøk i 1950, da avisa skrev at Vinmonopolet solgte vin billig til folk som hadde med egen emballasje, fordi det var manko på vinflasker. Folk møtte opp og sto i kø med bøtter og spann."

HT, Klassekampen. 1. april 2022


Kommentarer