Ved Akerselva fra Nedre Foss til Kuba

Friluftsområdet Grünerhagen.

Våren er ikke like framme på Grünerløkka i år som den var for to år siden, men som jeg skrev da:

Lørdag 18. april  var vi og gikk en fin spas­er­tur rundt om­kring på Grüner­løkka. Her følger noen bild­er fra om­råd­et oven­for «Dumpa» ved Grüner­brua i Nordre gate, ved siden av fri­luft­sområdet Grüner­hagen («Grønner'n»), og bort til Nedre Foss gård med Grüner­løkka stud­ent­hus og vid­ere opp­over langs Akers­elva til fri­om­rådet Kuba og opp til Olaf Ryes plass.

Ved Nedre Foss gård.

Grünerløkka studenthus.

Nedre Foss gård.

NEDRE FOSS
«Nedre Foss er et fossefall og var en gård på Grüner­løkka i Oslo, med kvern for maling av korn før 1200 og kontinuerlig mølledrift til 1985. I 2008 bestemte Oslo kommune at området rundt hoved-bygningen, hvor [Miljøstiftelsen] Bellona hadde kontorer fra 1998 til 2010, skulle utvikles til en ny bypark.

Hovedbygningen har vært igjennom et større restaurerings­prosjekt og i mai 2015 startet eierne med restaurantdrift i Nedre Foss Gård. I 30. desember 2015 ble deler av gården totalskadet i en brann og i november 2017 gjenåpnet restauranten Nedre Foss Gård — Restaurant and Brewery. Se mer på Wikipedia.


Grünerløkka studenthus.

Kuba på Grünerløkka.

Kuba med Gamle Aker kirke bak,

Akerselva ved Nedre Foss.

Akerselva ved Nedre Foss.

Akerselva ved Nedre Foss.

Ved Nedre Foss gård.
Akerselva ved Nedre Foss.

Grünerløkka studenthus.

GRÛNERLØKKA STUDENTHUS
«Grünerløkka studenthus, populært kalt Studentsiloen og opprinnelig 'siloen på Nedre Foss', er et hybelhus på Grüner­løkka i Oslo. Studenthuset ligger i Marselis' gate 24, i umiddelbar nærhet til Kuba park. Adresse: Marselis' gate 24, 0551 Oslo»
Se mer på Wikipedia.

Friluftsområdet Grünerhagen.

Flere bilder på Google Foto<

Bilder fra samme dato:


.............................................

Kommentarer