1. mai 2022

Skulpturen «Pioneren» av Per Palle Storm ble avduket 1. mai 1974 på Youngstorget i Oslo sentrum.

1. mai 2022 var det atter vanlig 1. mai helt uten koronarestriksjoner. Dagen starta kl. 10 med at en gjeng var samla hos noen venner til 1. maifrokost i Langgata på Rodeløkka. Etter en vellykka og trivelig frokost dro vi alle ned til Youngstorget og demonstrasjonstoget som starta 12.50. 

Noen gikk og flere av oss tok trikken ned til Youngstorget. De fleste gikk i tog og fire av oss satt på Politiker'n og så det vi kunne se av demonstrasjonstoget derifra.

Også i år var toget så langt at de første kom inn til Youngstorget før de siste hadde forlatt torget. Ellers var det mange musikkorps og  mange, paroler om arbeidslivet i Norge, om 6-timersdagen, paroler med lønnskrav fra Norges sykepleierforbund, Norges bondelags krav til årets lønnsoppgjør, sjøfolks krav om norsk lønn i norske farvann, Nei til riving av Ullevål sykehus —  og masse internasjonale seksjoner med krav om internasjonal solidaritet og en stor seksjon med kravet om at krigen i Ukraina stanses! Veldig bra!

Etter at toget var ferdig, samla vi oss alle på uteserveringen til Politiker'n restaurant på Youngstorget og satt og koste oss i det vakre vårværet  i noen timer før selskapet ble oppløst. Flere av oss tok da trikken opp tilbake til Sofienberg og gikk deretter til Petrus Mat og Vinhus og avslutta dagen med en tidlig middag. En hyggelig dag! 

Hadde for en gangs skyld ikke med meg kamera, men knipset da noen få bilder med mobiltelefonen...

Per Palle Storms «Pioneren».

Per Palle Storms «Pioneren».

Fotomontasje fra Youngstorget.

Skulle gjerne vært slik i Sofienbergparken!

Sofienbergparken sett fra Petrus Mat og Vinhus i Helgesens gt. 50 på Rodeløkka..

Sofienbergparken sett fra Petrus Mat og Vinhus i Helgesens gt.50 på Rodeløkka..

Kommentarer