1. mai 2022

Skulpturen «Pioneren» av Per Palle Storm ble avduket 1. mai 1974 på Youngstorget i Oslo sentrum.

1. mai 2022 var det atter van­lig 1. mai helt uten kor­ona­rest­rik­sjoner. Dagen starta kl. 10 med at en gjeng var samla hos noen ven­ner til 1. mai­fro­kost i Lang­gata på Rode­løkka. Etter en vel­lykka og trive­lig fro­kost dro vi alle ned til Youngs­torget og demon­stra­sjons­toget som starta 12.50. 

Noen gikk og flere av oss tok trik­ken ned til Youngs­torget. De fleste gikk i tog og fire av oss satt på Politiker'n og så det vi kunne se av demon­stra­sjons­toget deri­fra.

Også i år var toget så langt at de første kom inn til Youngs­torget før de siste hadde for­latt torget. Ellers var det mange musik­korps her, og mange paroler om ar­beids­livet i Norge, om 6-timers­dagen, par­oler med lønns­krav fra Norges syke­pleier­forbund, Norges bonde­lags krav til årets lønns­oppgjør, sjø­folks krav om norsk lønn i norske far­vann, Nei til riv­ing av Ullevål syke­hus — og masse inter­nasjo­nale sek­sjoner med krav om inter­nasjo­nal soli­dari­tet og en stor sek­sjon med kravet om at krigen i Ukraina stanses! Veldig bra!

Etter at toget var ferdig, samla vi oss alle på ute­ser­ver­ingen til Politiker'n rest­au­rant på Youngs­torget og satt og koste oss i det vakre vår­været  i noen timer før sel­skapet ble opp­løst. Flere av oss tok da trik­ken opp til­bake til Sofien­berg og gikk der­etter til Petrus Mat og Vinhus og av­slutta dagen med en tid­lig middag. En hygge­lig dag! 

Hadde for en gangs skyld ikke med meg kamera, men knips­et da noen få bild­er med mobil­telefonen...

Per Palle Storms «Pioneren».

Per Palle Storms «Pioneren».

Fotomontasje fra Youngstorget.

Skulle gjerne vært slik i Sofienbergparken!

Sofienbergparken sett fra Petrus Mat og Vinhus i Helgesens gt. 50 på Rodeløkka..

Sofienbergparken sett fra Petrus Mat og Vinhus i Helgesens gt.50 på Rodeløkka..

Kommentarer