Det våres i Abels hage og rundt John Colletts plass

Utsikt fra Abels hage på John Colletts plass i Bydel Nordre Aker i Oslo.

Fredag 6. mai 2022 tok vi 17-trikken fra Sofienberg opp til John Colletts plass hvor vi bytta til 25-bussen opp til hytta vår på Solvang 1. Mens Greta var en liten tur inne på Kiwi, satt jeg på en benk i Abels hage og knipsa noen bilder. Vil ta noen bilder av hele Abels hage når det har vokst seg til litt mer.

Abels hage ble nominert til Oslos kulturpris i 2013. Hagen har fått navnet sitt etter Niels Henrik Abels vei som går hit og den tidligere restauranten Café Abel som lå helt i andre enden av bygningen vi ser ovenfor..

Telefonkiosken er nedlagt, men benyttes nå som «bok-kiosk» hvor en kan ta med seg bøker eller bytte bøker om en vil. Et morsomt tiltak! 

Vi er ofte på det lille trafikknutepunktet og trikkesløyfa John Colletts plass i forbindelse med at vi bytter til eller fra 25-bussen eller til eller fra 17- eller 18-trikken — avhengig om hvor vi skal til i Oslo.

Ellers var John Collets plass på Ullevål hageby en liten unnselig endestasjon for Ullevål hagebytrikken, før linja ble forlenget til Rikshospitalet i 1999. I dag går 17- og 18 trikken forbi og fram til Rikshospitalet. Holdeplassen har fortsatt vendesløyfe og kan derfor brukes som endestasjon også for vogntog med kun én førerplass. Ofte var området rundt vendesløyfa bare søle og vanndammer og selve plassen et gjørmete ingenmannsland — som ikke kunne brukes til noe fornuftig.

Ivrige sjeler i Bydel Nordre Aker gjorde de siste årene Trikkesløyfa med Abels hage til en flott oase. I de siste årene forfalt imidlertid plassen, men våren 2021 begynte kommunen å rehabilitere Abels hage og er nå per mai 2022 fullstendig renovert og med tiden blir nok plassen veldig, veldig flott igjen! Og blir den like flott som den var i perioden 2012-2017, er det bare å lade kameraet og knipse i vei igjen!

Ved bussholdeplassen John Colletts plass i Sognsveien i Nordre Aker.

Ved bussholdeplassen John Colletts plass i Sognsveien i Nordre Aker..

«Bok-kiosk» på John Colletts plass.

Bonita Blomster på John Colletts plass.

«Bok-kiosk» på John Colletts plass.

Bilder på min konto på Google Foto:

Større bilder fra samme dag

Hummer og kanari fra John Colletts plass (2012-2021)

....................................................

Kommentarer