«Sommerfryd» i Varmbadet i Drøbak

Plakaten til utstillingen «Sommerfryd» i Varmbadet i Badeparken i Drøbak.

Vennen Bjørn «Kunstner-Bjørn» Sørvang Hansen skal være med på ut­stil­ling­en «Sommer­fryd» på Varm­badet i Drøbak sentrum. Ut­stil­ling­en star­ter nå på lør­dag og skal stå til 10. juli. Jeg og flere skal dit, og jeg skal ta noen bil­der fra ut­stil­ling­en. Der­etter blir det nok tid til en rusle­tur og sik­kert en lunsj ett eller annet sted i byen. 

Teksten neden­for har jeg lånt fra Drøbak kunst­for­enings Facebook-side og redi­gert litt:

Lørdag 25. juni kl. 13.00 åpner vi utstillingen «Sommerfryd»
Det er billed­kunst­neren Vibeke Lille­fjære og billed­huggeren Bjørn Sørvang Hansen som er ut­stil­lere.

Vibeke Lille­fjære viser farge­rike maler­ier og giclee-trykk. Hennes visjon er å skape farge­rike male­rier som gleder, enga­sjerer, moti­verer og inspi­rerer andre men­nesker (GEMI).

Bjørn Sørvang Hansen har med skulp­turer der tema er dyr, fugl og fisk fra den norske fauna­en, kjæle­dyr og dyre­verdenen for øvrig. Han har hatt en rekke offent­lige og priv­ate ut­smyk­ninger, i Kauto­keino i nord til Far­sund i sør.

Han er også en entusi­astisk jazz­mus­iker (sakso­fon), og vil spille på åp­ningen sammen med key­board­isten Frode Meland.

Ut­stil­lingen er ellers åpen fredag til søndag kl. 12.00 til 16.00. Siste ut­stil­lings­dag er 10. juli

Velkommen!

Til ut­stil­lingen har Bjørn med seg en liten utgave av moskus­oksen på Dovre, to elger og en dachs med ball, del­finer, haier og sjø­løver, en liten ut­gave av en bjørne­gruppe, en hane, en islands­hest og en konge­ørn i tre.

Ellers er nok Bjørn mest kjent for bronse­skulpt­uren «Steget» av Lillestrøms store helt, fot­ball­spil­leren Tom Lund — som står ved Åråsen fot­ball­stadion i Lille­strøm. 

Han har også laga bronse­skulpt­urer av skøyte­løperen Jan Erik Storholt, av ski­skyt­teren Tor Svends­berget, av fri­idretts­løper­en og OL-mesteren Vebjørn Rodal, av ski­kongen Gjer­mund Eggen og «At­lanter­havsroerne» i Farsund... I tillegg har Bjørn laget veldig mange skulpt­urer av dyr, fugl­er, fisker og mange reli­effer og byster av men­nesker... 

Under mappen «Hummer og kanari» har jeg på vegne av Bjørn samla en del bilder av Bjørns kunstverk — og slik det kunne ha vært dersom du flytter litt på skulpturene.


Dypetsning av skulpturen «Steget» med fotballspilleren Tom Lund fra LSK.


En miniutgave av moskusen på Dovre.

...................................

Kommentarer