Hofburg, Innere Stadt i Wien

Hofburg ved Michaeler Platz i Wien i Østerrike.

Var flere turer forbi Hofburg i juli i år. Hoved­slottet i Wien er nok det man må kalle over­dådig, men vel­dig flott, og etter alle bild­er å dømme, helt syke­lig over­dådig inn­ven­dig. Hofburg be­står ikke av ett slott, men av mange slott og byg­ninger og mus­eer, som f. eks. Sisi Museum nær Michaeler Platz og Herren Straße. 

Jeg har tidligere besøkt Rust­kammeret og bl. a. musikk-museet med en stor samling av gamle mus­ikk­in­stru­menter i Neue Burg — og ellers sett på at de tren­er hest­ene i den Spanske ride­skole. Og jeg har ved tid­lig­ere be­søk i Wien gått mange ganger gjen­nom selve slotts­om­rådet fra hoved­inn­gangen ved Michaeler Platz der en kan se ut­grav­ing­er fra tiden Wien kun var en liten rom­ersk provinsby.

Fra bal­kongen i 2. etasje på Neue Burg på Helden Platz er stedet der Hitler annon­serte Øster­rikes til­slut­ning (Anschluß) til Tyskland 13. mars 1938. Har selv vært oppe på balkongen og sett den samme utsikten som Hitler hadde, men jeg hadde eller trengte heldig­vis ikke noen til­heng­ere nede på plassen!

Det er alltid masse tur­ister her og hele slotts­kom­pleks­et Hof­burg er en fryd for øyet, men rik­dom­men har nok alltid og er dess­verre fortsatt vel­dig ujevnt for­delt her i ver­den! Hofburgs over­drevne over­dådig­het, slår vel det meste!

Fotomontasje fra Helden Platz med erkehertug Karl foran Neue Burg.

Fotomontasje fra Hofburg.

 Fotomontasje med erkehertug Karl foran Neue Burg i Hofburg på Helden Platz.

Hofburg sett fra Michaler Platz.

Hofburg sett fra Michaler Platz.

Detalj sett fra Michaler Platz.

Detalj sett fra Michaler Platz.

Romerske utgravinger på Michaler Platz.

Detalj sett fra Michaler Platz.

Detalj sett fra Michaler Platz.

Detaljer sett fra Michaler Platz.

Utenfor Spanische Reiteschule.



Neue Burg i Hofburg på Helden Platz.

Neue Burg i Hofburg på Helden Platz.

Neue Burg i Hofburg på Helden Platz.

På balkongen her stod Hitler i 1938...

Erkehertug Karl på  Helden Platz.

...............................................

Kommentarer