Kort tur til Donauinsel i Wien

Utsikt til Donauinsel. Bak ser vi bl.a. Millennium Tower og Kahlenberg.

Mens Ole, Yuyong og jeg var i Wien mellom 5. og 12. juli i år var vi rundt om­kring på mange steder i byen. Og søn­dag 10. juli tok vi T-banen U1 til Donau­insel som ligger på brua Reichsbrücke. I stedet for å gå di­rekte ut på Donau­insel gikk vi Reichsbrücke østover til Donaustadt i by­del Kagran og over den stilige flyte­brua Ponte Cagrana til­bake til Donau­insel. 

Det blåste dess­verre ganske friskt og var litt surt. Så det ble kun en bitte-liten tur ved res­ta­urant­om­råd­et på øya før vi gikk til­bake til Donau­insel T-bane­stasjon — men uten å sette oss ned. 

Men nå har i alle fall Ole og Yuyong også vært her og fått et lite inn­blikk i hvor­dan det kan være her når det er fint vær og vel­dig mye folk. Selv har jeg vært her mange gang­er før og fått med meg mange fine etter­middags­be­søk og kvelder her på Donauinsel.

Svane sett fra gangbrua Ponte Cagrana. 

Svaner sett fra gangbrua Ponte Cagrana. 

Ole og Yuyong ute på Ponte Cagrana. 

Surfer sett fra flytebrua Ponte Cagrana. 

En av restauranten på Donauinsel.

Utsikt fra Donauinsel til Kahlenberg.

Fotomontasje. DC Tower og UNO City sett fra Donauinsel.

DC Towers er med sine 220 meter (250 meter inkl. an­tenne­spir) den høy­este sky­skrap­eren i Øster­rike og 18 meter høy­ere enn Millennium Tower ikke langt unna. DC Tower 1 ble offi­si­elt åpnet den 26. feb. 2014 av astro­nauten Buzz AldrinI de ned­er­ste 15 et­asjene lig­ger fem­stjern­ers­hotel­let Meliá Vienna. I 57. og 58. etasje er det bl. a. restau­rant, bar og salong. Les mer på DC Towers hjemmeside.

ELLERS: Den kunstige øya Donau­insel er en 21,1 kilo­meter lang og ca. 250 meter bred og ligger mel­lom elva Donau og av­last­nings­kanalen Neue Donau i Wien

«Den ble kon­stru­ert fra 1972 til 1988. Ved siden av å inn­gå i by­en Wiens vern mot over­svøm­melser, tjen­er den som rek­rea­sjons­om­råde og arena for det år­lige arrange­mentet «Donau­insel­fest». Mens midten av øya er består av et park­an­legg, er søndre og nordre del ut­formet som natur­om­råde.» Les mer på Wikipedia

Flere bilder på min
konto Google Foto


Bilder fra tidligere besøk på
Donauinsel på min konto på Google Foto:

Donauinsel i Wien, 20. juni 2013

Donauinsel og Vienna City
(2011-2014)

........................................

Kommentarer