Art Cafe 1900 i Larnaka

Bjørn og Jon på besøk på Art Cafe 1900 i Stasinou Str. 6, sentralt i Larnaka.

Under årets fireukers-opphold i Lar­naka var vi tre gang­er på «kunstner­cafeen» Art Cafe 1900 i Stasinou Str. 6, som ligger bare noen hundre meter bak hotel­let vi bruker å bo på, Sun Hall Beach Hotel APTS

Vi opp­daga cafe­en i 2015, da vi bodde her i Lar­naka for første gang. Art Cafe er åpent alle dager unn­tatt tirs­dag mel­lom klokka 18.00 og 02. Rest­au­ranten har tre spise­saler i 2. etasje og en pub med to rom i 1. etg. — og her kan det sent på kveld være ganske så stor stem­ning og mye Rock- Blues- og annen inter­nasjo­nal populær-musikk. Når været til­later det, er det ute­ser­vering ved inn­gangs­døra, like uten­for puben.

På veggene i begge etasjer er det flust av flotte male­rier, plak­ater og teg­ninger. Og rundt om­kring i alle rom­mene er det mange små mor­somme kunst- og pynte­gjen­stand­er og masse nips­fig­urer, særlig i puben og i trappa opp til 2. etasje.

I Puben vanker det mest kypri­otere. I 2. etasje er det oft­est en del kypri­ot­iske spise­gjester, men også mange tur­ister fin­ner veien hit. I de to største spise­sal­ene spilles det lav Cool Jazz-musikk og stem­ningen er vel­dig til­bake­lent og av­slapp­ende. 

Maten er typisk gresk-kypriotisk og hver dag har de to eller tre retter som ser­veres som dag­ens mid­dag. Hver dag har de også ei utvalgt kypri­otisk suppe, som er helt anner­ledes enn hva jeg er vant med, men smaker vel­dig godt! I til­legg til å ha god og rime­lig mat og drikke, har Art Cafe 1900 lokalt øl og over 50 ulike inter­nasjo­nale øl­sorter. Så der­som du ikke fin­ner du noe øl som faller i smak her, ja da er du i over­kant kresen! Men da har du mange kypri­ot­iske viner og velge mellom. Etter middagen får vi alltid et lite kaffebrød og en liten skarp en på huset. Hyggelig!

Og her i 2. etasje er det blant alle male­ri­ene, flere male­rier som den alltid blide og hygge­lige vert­innen Maria selv har malt. Hun er an­svar­lig for spise­rest­au­ranten mens ekte­mannen hennes er sjef i puben. 

Greta og jeg har vært på Art Cafe 1900 vel­dig mange gang­er og «Kunstnerbjørn» feira både 59- og 60-årsdagen sin her. Og som kunst­ner falt Bjørn pladask for stedet alle­rede da han kom inn i lok­alet for aller første gang. Ved neste tur til­bake til Lar­naka, så blir det gar­an­tert nye besøk hit til Art Cafe 1900!

2. etasje på Art Cafe 1900.

Quack! Belgisk øl på Art Cafe 1900,

Bjørn og Jon venter på middag.

Utenfor Art Cafe 1900 i Larnaka.

Utenfor Art Cafe 1900 i Larnaka.

Fotomontasje fra Puben på Art Cafe.

Puben i 1. etg. på Art Cafe 1900.

Utenfor Art Cafe 1900 i Larnaka.

Fra Puben på Art Cafe 1900.

Fotomontasje fra Puben på Art Cafe.

Fotomontasje fra Puben på Art Cafe.

Fotomontasje fra Puben på Art Cafe.

Forsidebilde av menyen til Art Cafe 1900.

Forsidebilde av menyen til Art Cafe 1900.

Forsidebilde av menyen til Art Cafe 1900.

Forsidebilde av menyen til Art Cafe 1900.

Flott akt-tegning på Art Cafe 1900!

Flere bilder på min konto
på Google Foto

Bilder og fotomontasjer fra tidligere besøk på Art Cafe 1900 på min konto på Google Foto:





.............................................

Kommentarer