Grisevær i Gøteborggata på Rodeløkka!

To Paxter-postbiler i Gøteborggata på Rodeløkka i Bydel Grüner­løkka i Oslo.

Utenfor Gøte­borg­gata P-Hus i Konfekt­fabrikken 3 Sameie i Gøte­borg­gata 16 på Rode­løkka i Oslo:
Onsdag 4. januar 2023 var det et utrive­lig grise­vær med snø­fauke her på Rode­løkka. Klokka 14. 15 var jeg en tur ute på ver­and­aen og la merke til at den røde «Paxter-post­bilen» på bil­det over hadde fått pro­blemer og mang­let tyde­ligvis strøm. Vet ikke hva som hadde skjedd, men regner med at det var været som hadde ført til motor­stopp. 

Noen få min­ut­ter ette­rpå kom to andre post­biler til og posten ble flytta over i disse. Den røde Paxter-post­bilen ble stå­ende ut­lover dagen og ble henta en gang etter klokka 18.00 på kvelden, da de to siste bild­ene ble tatt.

Jeg er som tid­lig­ere post­ansatt og post­bud vel­dig opp­tatt av det sam­funns­mes­sige an­svaret for posten, infra­struktur og fag­lig post­ale spørs­mål og mener fort­satt at «Posten skal fram!» — men som før:  6 dager i uka!

Vi hadde ikke slike prakt­iske «Postmann Pat-biler» for over tredve år siden den gang jeg gikk med posten, og det kunne være ek­stremt tungt å være syk­lende eller gå­ende post­bud når det var mye snø og ofte ubrøyta veier og gater. Så selv om Post­verket etter min mening yter langt dår­lig­ere service i dag, er det jo mangt som er bedre også!

Posten pakkes over fra den røde til den hvite «Postman Pat-postbilen».

Grisevær oppover Gøteborggata!
Posten pakkes over fra den røde til den hvite «Postman Pat-postbilen».

Grisevær nedover Gøteborggata!

Posten pakkes over fra den røde til den hvite «Postman Pat-postbilen».

En forlatt Paxter-postbil.

...........................................

Kommentarer