«JA til ulv i norske skoger!»

JA eller NEI til ulv i norske skoger? 

Fotomontasje utenfor Stortinget.

Minne fra 12. januar 2019
Lørdag 12. januar 2019 var det demon­stra­sjon FOR ulvene i Norge: «JA til ulv i norske skoger!». Lørdag 5. januar var det demon­stra­sjon MOT ulven! Synes det er vanske­lig å vite hva som er rik­tig rovdyr-poli­tikk. Men skulle vi drept alle ulver, så måtte vi vel tatt ut alle bjørn­er, jerv­er og gaup­er også. Lett å sitte i tett­este Oslo-gryta og hån­le av alle de som fryk­ter at vill­dyr spiser opp leve­brødet deres. Så jeg for­står saue­bønder og folk på lands­bygda når de frykt­er for sau­ene sine og hund­er og små barn! 

Sikkert helt for­nuft­ig å ta ut (les: drepe) ulver (og slag­bjørn­er) som har fått smak­en av sau, men å drepe alle vill­dyr i Norge, ville ført til et rama­skrik uten like! Og boi­kott­ak­sjoner fra ut­landet!  Skulle alle land fulgt en del nord­menns ønsker om å drepe alle vill­dyr, ville vi fått en verden og fauna i full­stendig øko­logisk u­bal­anse. 

Har for­stått det slik at sau­ene i dag er så «kunstig­gjort tamme» (les: gen­etisk end­ret av menn­esket) at de nå «tror» at ulv og bjørn er leke­kame­rater! I stedet for in­stinkt­ivt å se på rov­dyra som fiend­er og potens­ielle mord­ere, spring­er de dem i møte for å leke. Tror vel mest på at det er gjet­ere som må til, akku­rat som før i tiden. Sikk­ert mange som vil ha en slik jobb! Så får vi heller tåle at prisen på saue­kjøtt stiger be­trakte­lig. Og det har vi råd til, mener nå jeg!

Men uansett: Hadde en ulve­flokk slått seg til for eks­empel i Birke­lunden på Grüner­løkka eller i Verks­gata bo­retts­lag på Rode­løkka i Oslo, ja da hadde nok pipa fått en annen lyd! Jeg an­ser ulv­ene og den norske ulve­forsk­ningen som vel­dig viten­skape­lig og seriøs.

At vi har to­beinte sauer som i tiår har truet ulve­forsk­eren Petter Wa­bakken og hans fam­ilie på livet, det er deri­mot uhyr­lig! 

Og det er u­hyr­lig at an­leggs­arbeid­eren og «ulve­vennen» Tore Hauge fra Rena i Åmot kom­mune har blitt truet fordi han har snakket posi­tivt om ulv. Til VG.no for­teller han «at han og kona flere ganger er blitt truet for­di de sier sin mening.»

«– Vi har blant annet opp­levd at det er blitt dump­et lass med søp­pel på trappa vår og at folk har gått rundt huset om natten med motor­sag. Bare for­di vi mener at det er flaut at ikke ulven skal få leve i et land med så mye natur til­gjenge­lig, sier han til NTB.

– Det er mange tause stemmer på bygda. Men det er altså et klart fler­tall for ulv, også i lokal­sam­funn der ulven ferdes i nær­heten, sier Hauge.» Se hele in­terv­juet i VG.

RADIOMERKE ULV og SAU?

Kanskje det i større grad går an å ut­styre sauer og ulver med en el­ek­tron­isk brikke (en slags GPS-sender), slik at ulven får el­ek­triske støt der­som den be­veger seg uten­for «ulve­sonen» og slik at sau­ene får el­ek­triske støt der­som de be­veger seg uten­for «saue­sonen»? Les om radio­merk­ing og spor­ing av ulv.

Utenfor Stortinget i Oslo.

Utenfor Stortinget i Oslo.

Utenfor Stortinget i Oslo.

Fotomontasje utenfor Stortinget i Oslo.

Fotomontasje utenfor Stortinget i Oslo.

Fotomontasje utenfor Stortinget i Oslo.

Fotomontasje utenfor Stortinget i Oslo.

Fotomontasje utenfor Stortinget i Oslo.

Ulv på Grünerløkka og Rodeløkka i Oslo?

Det hadde nok blitt bråk i Oslo der­som ulven hadde slått seg til i Birke­lunden og Sofien­berg på Grüner­løkka eller i Verks­gata bo­retts­lag på Rode­løkka! Men så er det hel­dig­vis bare Fake News!

Ulv i Birkelunden på Grünerløkka?

Ulv i Birkelunden på Grünerløkka?

Ulv i Verksgata borettslag?

Ulv i Sofienbergparken?

Ulv i Sofienbergparken?

Oppslag i Media: 

Ulveforsker vurderer å trekke seg fra offentligheten - har fått drapstrusler 

Ulveforsker frikjent fra anklage om juks

Bygdas stemme hyllet under ulvedemonstrasjon 

Merker ulv i Hedmark

Grunnløse anklager mot ulve­forsker Petter Wabakken

Fotomontasjer fra Birkelunden. Bildene egentlig tatt 12. januar 2018...

Ulv i Birkelunden på Grünerløkka?
Ulv i Birkelunden på Grünerløkka?

Ulv i Birkelunden på Grünerløkka?
Ulv i Birkelunden på Grünerløkka?

Kommentarer