12. februar — Darwins fødselsdag

Er det en slik verden vi vil ha?

12. februar alle år!
Et forsøk på en humor­ist­isk måte og minnes natur­forsk­eren Char­les Dar­win, som ble født 12. feb­ruar 1809. Han regnes som grunn­legg­eren av «evo­lu­sjons­teo­rien» eller «ut­vik­lings­læren». Lite visste han hel­dig­vis hvor­dan menn­esker sen­ere har mis­brukt hans teori til sosi­al-darwini­sme (der div­erse ismer har mis­brukt Darwin til lage rase­teorier om over­legne og under­legne menn­esker — som kan ut­ryddes!) og til alt det vi menn­esker har gjort av kultur­elle «fram­skritt»!

Ikke for å lage unød­vend­ig og dum polit­iker­for­akt, men mange for­under­lige folk er inn­valgt på Stor­tinget! Også per­son­er som mener at jorda er litt over 6 000 år gammel og at Jesus ble født av ei jom­fru, folk fra Kriste­lig folke­parti — som tar av­stand fra Darwin og hans evo­lu­sjons­teori! 

Som ver­daling og døpt og kon­fir­mert i Stikle­stad kirke i Verdal vil jeg gi dette lille sparket til dem som skryter av Olav «den helliges» gode gjern­inger: Neste­kjær­lighet inn­ført med tvang, vold og drap er ikke noe å hige etter — ei hel­ler for meg!

Er det slik det bør være?

Slaget på Stiklestad, en ærerik historie?

Slaget på Stiklestad, en ærerik historie?

Ja, det er rart med det. Vi har menn­esker og rel­igi­oner som har på­stått at jorda er flat, at jorda er om­trent seks tusen år og at Jesus ble født av en jom­fru og ven­ter på at en frel­ser skal komme til­bake å redde oss fra fattig­dom, ånde­lig og fys­isk nød og lover oss et frede­lig, men hin­sides para­dis, mens det de lager kun er angst, mis­mot, nød og krig og et helv­ete på jord!

Kommentarer