Tur opp til Sognsvann i Oslo

Like ovenfor Sognsvann i Oslo.

Fredag 2 august 2024 var det fint vær i Oslo og Greta og jeg be­stemte oss for å ta en tur opp til Sognsvann. Vi har ikke vært der siden august i 2020, så nå var det virke­lig på tide at vi tok oss en tur. Greta er litt dår­lig til beins for tiden og der­for tok vi trikk nr. 5 fra Ulle­vål Stadion opp til Sogns­vann T-bane­stasjon, hvor det kun er noen min­ut­ter å gå til selve Sogns­vann.

Kun noen hundre meter nord for Norges Idretts­høg­skole og Olympia­toppen ligger det to kiosker, og der satte vi oss ned og kjøpte oss noe å spise og drikke. Etter å sittet der og spist og glana litt på folke­livet, valgte Greta og bli sitt­ende mens jeg gikk ned til selve Sogns­vann og tok noen bil­der på vei ned, ved vannet, ut­over vannet og noen bilder på vei til­bake til kios­kene der Geta satt.

Det er planta vel­dig mange rogne­bær­trær i om­rådet i de siste åra og det det ser ut som det blir enormt mye rogne­bær der i år. Så da blir det vel etter folke­troen lite snø i år, da!? 

Ellers var det mye folk her og og vel­dig mange norske dia­lekter og for­skjell­ige språk og høre — akku­rat slik det all­tid bruker å være på en fin sommer­dag. Brukte gå mange turer opp hit fra Sol­vang før om år­ene, og burde vel nok starta med det igjen. Men man blir eldre og mer be­dagelig.... Uansett: Hygge­lig å være her igjen, selv om det denne gangen ikke ble en tur rundt selve vannet.

Flotte rognebærtrær ved Sognsvann!

Flotte rognebærtrær ved Sognsvann!

Like ovenfor Sognsvann.

Mange soltilbedere og badegjester!

Mange soltilbedere og badegjester!

Her kan man kjøpe karibisk is!

Oslos minste øy?

Folkeliv ved Sognsvann!

Folkeliv ved Sognsvann!

Folkeliv ved Sognsvann!

Badeliv i Sognsvann!

Folkeliv ved Sognsvann!

Fisking med garn i Sognsvann!

Morsom isbil!

Folkeliv ved Sognsvann!

Like ovenfor Sognsvann.

Flott hus ovenfor Sognsvann!

......................................


Dersom du liker det du ser, må du gjerne kom­men­tere inn­legget og event­uelt dele det på Face­book eller der du måtte ønske. Der­som du der­imot mis­liker noe av det du ser her, kan du sende meg en e-post.😏

Kommentarer