På gamle tomter i Københavngata på Rodeløkka

Københavngata 2 med Vespa & Humla og Grünerløkka bryggeri.

På gamle tomter

Lite visste jeg da jeg bodde i det stille om­råd­et ved Køben­havn­gata 4 B at bil­verk­stedet Kermas Auto skulle legges ned og at om­råd­et skulle bli så trav­elt og ur­bant etter at vi nå har fått cafeen Vespa & Humla i nabo­byg­get i Køben­havn­gata 2 — og i til­legg Grüner­løkka Brygg­hus sitt brygg­eri og øl­ut­salg i bak­gård­en i Køben­havn­gata 4. Men da jeg aldri har hatt før­er­kort for bil og er mye mer inter­es­sert i øl enn i biler, synes jeg dette er mor­somt og hyg­ge­lig, jeg!

Til venstre i bildet hol­der Møbel­verk­sted­et til i det som og­så kal­les for Hånd­verk­er­gård­en. På Visit Løkka kan en lese at gården

«...har lang historie innen­for produk­sjon og snekker­virksomhet. Den ble opprinne­lig oppført for en Fabrikkeier Volla på slutten av 1800-tallet og det har blitt høvlet og spikret her siden. Siden 1942 har gården fungert som et aksjeselskap der eierne er direkte knyttet til sitt foretak. Det er i dag flere snekkere, en blikken­slager, kunstnere og til og med ølbryggeri i lokalene.» Les mer på Visit Oslo.

Ellers er det jo litt m­or­somt at Grüner­løkka brygg­eri har brygge­riet og øl­ut­salget sitt på Rode­løkka — ikke på selve Grünerløkka!

Københavngata 2 med Vespa & Humla og Grünerløkka bryggeri.

Dælenenga idrettsanlegg

Grünerløkka skole sett fra Københavngata på Rodeløkka.

Ovenfor ser vi fot­ball­banen på Dæl­en­enga idretts­anlegg og bak­siden av Grüner­løkka skole i Toftes gate 44 på Grüner­løkka.  Ned­en­for ser vi Det gamle klubb­huset på Dæl­en­enga som for tiden rives til for­del for en ny fler­bruks­hall.  Det gamle klubb­huset fra 1926 tar seg vel­dig flott ut fra Køben­havng­ata på Rode­løkka. Nå får vi håpe at den nye fler­bruks­hallen blir like godt til­pas­set ter­reng­et rent arki­tek­ton­isk som det gamle klubb­huset. Og etter bilder å dømme, blir den det!

Klubbhuset på Dælenenga sett fra Københavngata på Rodeløkka.

Klubbhuset på Dælenenga tar seg godt ut fra Københavngata på Rodeløkka.

Klubbhuset på Dælenenga tar seg godt ut fra Københavngata på Rodeløkka.

Bilder på Google Foto

Hummer og kanari fra
Københavngata på Rodeløkka
............................................

Kommentarer