Rivingen av klubbhuset på Dælenenga idrettsplass

Da er de godt i gang med å rive klubb­huset på Dælenenga idrettsplass.

Rivingen av klubbhuset på Dælenenga

Tirsdag 25. januar 2022 klokka 14.05 gikk jeg for­bi Dælen­enga idretts­plass der de starta riv­ingen av det gamle klubb­huset tid­lig­ere i jan­uar 2022. Nå er nest­en alle vindu­ene i 2. etasje fjern­et og i går dreiv de med å tømme huset inn­ven­dig. 

Jeg synes at det er trist at det bev­arings­verd­ige klubb­huset på Dæl­en­enga skal rives, men nye tider har nye krav til fas­ili­teter — og det må vi bare godta. Ellers har jeg sett bild­er av plan­ene for det nye idretts­bygget som skal reis­es der — og at det blir både fint og tids­riktig, det er sik­kert! Nå er det like før det gamle klubb­huset er jevn­et med jor­den og for all­tid borte. 

Så nå får vi håpe at den nye flerbruks­hallen viser seg som en ver­dig arv­taker!

Da er de godt i gang med å rive klubbhuset på Dælenenga idrettsplass.

Da er de godt i gang med å rive klubbhuset på Dælenenga idrettsplass.

Hvorfor dette bildet ble i svart-hvitt, det vet jeg ikke, men for Byantikvaren og Oslos vern­emyn­dig­heter er det kanskje en veldig svart dag!

Klubbhuset som nå rives ble opp­ført i 1926 og er teg­net av by­arki­tekt Harald Aars. Selve banen ble også brukt til skøy­ter, is­hockey og bandy, og syk­ling. 

I etter­krigs­tiden (1947–68) ble Dæl­en­enga brukt til mot­or­syk­kel­løp (Speed­way). Bygget har hus­et boks­ing og bryt­ing, Grüner fot­ball, Fighter Kick­boxing og Sports­klubben av 1909 har hatt til­hold i klubb­huset. Fot­ball­banen har nå kunst­gress­dekke og det er mye ak­tiv­itet både sommer og vinter. Kilde: Gunn Engvik.

27. januar 2022 — Rivingen av klubbhuset fortsetter

Dælenenga klubbhus tar seg godt ut fra Københavngata på Rodeløkka.

Det gamle klubbhuset tar seg vel­dig flott ut fra Københavngata på Rodeløkka. Så får vi håpe at den nye fler­bruks­hallen blir like godt tilpasset terrenget rent arkitektonisk.

Dælenenga klubbhus sett fra Københavngata på Rodeløkka.

Dælenenga klubbhus sett fra Københavngata på Rodeløkka.

2. februar 2022 — Klubbhuset sett fra Københavngata

Klubbhuset på Dælenenga idrettsplass sett fra Københavngata på Rodeløkka.

3. februar 2022 — Snart jevnet med jorden

Klokka 13.30 i dag be­gynner de riv­ingen av selve klubbhuset.

3. februar 2022 klokka 13.30 be­gynte de riv­ing­en av selve klubb­huset på Dæl­en­enga. Og nå er det siste id­retts­an­legget i Oslo som ble brukt til OL i 1952 snart borte for all­tid! Men det blir nok bra det nye som kommer!  Se opplysninger om den nye fler­bruks­hallen.

Fortsatt henger det noen gamle skilt på klubb­huset. Selv om skilt­ene ikke er så vel­dig flotte, håper jeg noen tar vare på disse kul­tur­min­nene!

Og 4. februar 2022 skreiv journa­listen Jan Holm på Facebook-gruppa «Du veit du er fra Grønnløkka nårru...,» at 

«Dette er jo skilt, som riktignok er satt opp i nyere tid, men som i løpet av få år har historisk verdi. Det er ahistorisk at de ikke blir tatt ned. Håper det er noen yngre enn meg, som i løpet av helga klatrer opp, skrur dem ned og bevarer dem for ettertiden! Herlig at Dælenenga var OL-arena for ishockey i 1952, men det er jo først og fremst som AIF-arena den bør huskes. Arbeidernes Idrettsforbund, opprettet i 1924, reelt nedlagt i 1940, formelt i 1946, tok blant annet opp kampen for arbeideres rett til idretts­plassene, og hovedarenaen var definitivt Dælenenga! Derfor er alt vi kan ta vare på, viktig for fremtidige slekter. AIFs forløper, Idrettsopposisjonen, arrangerte flere stevner og kamper her...».

11. feb. 2022: Klubbhuset jevnet med jorden!


Klubbhuset er jevnet med jorden.

11. februar 2022 kl. 14.48 og 14.49 tok jeg disse bild­ene av det som en gang var Klubb­huset på Dæl­en­enga idretts­plass. Nå er det jevnet med jorden. Så nå er det vel bare å glede seg til at en ny fler­bruks­hall står klar til bruk.

Klubbhuset er jevnet med jorden.

Klubbhuset er jevnet med jorden.

Klubbhuset er jevnet med jorden.

.....................................

Kommentarer