Amok med kamera ved Ankerparken på Grünerløkka!

Utsikt fra Axel Maurers vei over Akers­elva til Markveien og Søndre gate.

Tok trikken ned til Jern­bane­torg­et i ti-tiden i dag og fra trik­ken la jeg merke til at det var vel­dig fint ned­erst på Grüner­løkka.

I tolv-tiden tok jeg 18-trik­ken til­bake og hoppa av trik­ken ved Ny­brua trikke-holde­plass i Stor­gata. Gikk der­etter for­bi Anker Hotel og Anker Student­bolig­er i Storgata 55 (tid­lig­ere Anker Sommer­hotell og Yrkes­skol­enes hybel­hus) og gikk så til venstre inn Axel Maurers vei på bak­siden av Stor­gata 55. Her ifra var det vel­dig fin ut­sikt over Akers­elva opp til Anker­brua (Even­tyr­brua), til Kultur­kirken Jakob, ned­erste del­en av Mark­veien og til Søndre gate ned­erst på Grüner­løkka.

Har søkt i for­skjel­lige leksi­kon og prøvd å finne noen skik­kelig for­klar­ing på hva Anker­parken er, men har ikke lyk­tes med det. Google Maps på­står at Anker­park­en er grønt­are­alet fra Ny­brua (ved gam­le Anker­løkken) på beg­ge sid­er av Akers­elva, for­bi Anker­brua og helt opp til Elve­bakken bru ved Nedre gate på Grüner­løkka. Så jeg kan ikke annet enn å god­ta at det er rik­tig. Men kan­skje vet noen noe mer?

På slutten av 1970- og be­gyn­nel­sen av 1980-tallet var jeg mange ganger og be­søkte ven­ner som bodde på Yrkes­skol­en­es hybel­hus, men fikk aldri med meg at det fin­nes en gates­tump med navn­et Axel Maurers vei og har derfor aldri sett ut­sikt­en over til Grüner­løkka deri­fra. Men nå vet jeg det.

Uansett: Det ble i alle fall vel­dig mange bilder! Dess­uten er mange av bild­ene i etter­tid satt sammen av to eller flere bild­er og gjort om til pano­rama­bild­er ved hjelp av et data­prog­ram på PC. Blir nok fint her når det grøn­nes på «Grønn­løkka» og det blir løv på trærne! Men da blir nok mye av ut­sikten også borte, men nå er det bare å vente på våren kommer med nytt liv!

Utsikt til Markveien og Søndre gate nederst på Grünerløkka i Oslo.

Utsikt til Søndre gate og Thv. Meyers gate nederst på Grünerløkka.

Utsikt til Markveien og Søndre gate nederst på Grünerløkka i Oslo.

Markveien og Søndre gate.

Utsikt til Ankerbrua mellom Torggata og Søndre gate på Grünerløkka i Oslo.

Utsikt til Ankerbrua mellom Torggata og Søndre gate på Grünerløkka i Oslo.

Markveien og Søndre gate.

Utsikt til Markveien, Søndre gate og Thv. Meyers gate på Grünerløkka i Oslo.

Markveien og Søndre gate.

Utsikt fra Axel Maurers vei til Nybrua og Thv. Meyers gate på Grünerløkka i Oslo.

Utsikt fra Nybrua til Markveien og Søndre gate nederst på Grünerløkka i Oslo.

Utsikt fra Nybrua til Markveien og Søndre gate nederst på Grünerløkka i Oslo.

Utsikt fra Nybrua til Markveien og Søndre gate nederst på Grünerløkka i Oslo.

Utsikt fra Nybrua til Kulturkirken Jakob, Ankerbrua, Markveien og Søndre gate.

Utsikt fra Nybrua til Kulturkirken Jakob, Ankerbrua, Markveien og Søndre gate.


Kommentarer