14. april: Årets første sommerdag

Vakkert utenfor Sofienberghjemmet.

Slik var fjor­årets første sommer­dag uten­for Sofien­berg­hjemmet på Rode­løkka i Oslo, og som jeg da skrev: «I dag er det 14. april og årets første sommerdag. Nydelig vær her i Oslo og alt er fryd og gammen — unntatt kor­ona­pande­mien og ned­steng­ingen av Norge, selvsagt! Men en får ta med seg det en kan glede seg over!» 

Ellers er ikke våren like tid­lig framme i år som i fjor, og i dag er det grått og trist vær. Men noen dager med varme nå, så blir det nok like vak­kert uten­for Sofien­berg­hjemmet som det var i fjor.

Vakkert utenfor Sofienberghjemmet.

Vakkert utenfor Sofienberghjemmet.

Vakkert utenfor Sofienberghjemmet.

Vakkert utenfor Sofienberghjemmet.

Nå på samme dato ett år etter har vi skjærtorsdag og påskefeiring i vår del av verden.
Korona­pande­mien er hel­dig­vis på retur i Norge, men mange land og de fat­tigste land­ene i verden sliter fort­satt. Inn­til hele verd­ens be­folk­ning er vaksi­nert, vil nok nye virus­vari­anter og nye ut­ford­rin­ger dukke opp, dess­verre! 

Ellers er det for tiden kriser meg her og kriser meg der — med stigende energi­priser, mat­vare­priser og øk­ende pris­er på alle slags inn­sats­faktor­er i land­bruket... 

I til­legg har vi Putins og Russ­lands bar­bar­iske over­falls­krig mot Ukraina med på­følg­ende øde­leg­gel­ser, død, lid­elser, trus­sel om inter­nasjo­nal korn- og mat­vare­mangel, flykt­ning­krise og miljø­krise... 

Men som skrevet over. «En får ta med seg det en kan glede seg over!» Så uan­sett verd­ens skeive gang: GOD PÅSKE!

Sofienberghjemmet 12.04.2022.

Kommentarer