Carl Berners nye storstue!

Verkstedhallen til tidligere Progress i Trondheimsveien 113 på Carl Berner.

I de siste årene har det skjedd mye ved området ved Trondheimsveien 113, her hvor bl. a. restauranten Carl Berners Corner, Meny, JYSK, Elkjøp og Progress Verktøymaskinfabrikk holdt til. Alle byggene, unntatt den verneverdige verkstedhallen til Progress, er nå revet og vi har fått et nytt, stort kjøpesenter kalt Carl Berner Torg. Det nye kjøpesenteret har bl. a. matvarebutikk, apotek og en blomsterbutikk.  I tillegg er hele kvartalet bebygd med 111 nye leiligheter. Og dette har blitt et etterlengtet områdeløft for strøket nordøst for Carl Berners plass.

Verkstedhallen som altså står igjen, ble bygget i 1899 og har et areal på ca. 3000 kvadratmeter og er70 meter lang og 11 meter høy. Det var produksjon her helt frem til 1990-tallet. Og i de siste årene holdt et Apotek til her på kortsiden av hallen.

Teglsteinshallen er proppfull av industri-historie som nå skal få ny identitet, og utbyggerne ønsker å skape det de kaller ei storstue — et «samlingsted for folk i området, men som også tiltrekker seg folk fra hele byen.» Så dette blir spennende! Les mer om prosjektet.

Nybygg, Coop Mega i Trondheimsveien.

Kommentarer