Fine bygg ved Gaustad sykehus!

Panorama fra Sognsvannsveien like utenfor Gaustad sykehus i Oslo.

Palmesøndag 10. april 2022  be­stemte vi oss for å ta en tur opp til hytta vår i Solvang koloni­hager, avd. 1 og tok som ofte før 17-trikken fra Sofien­berg i ret­ning Riks­hospi­talet. Vi pleier å bytte til 25-bussen opp til Løren­skog ved Ulle­vål Syke­hus eller ved John Colletts plass, men like før trikken ankom holde­plassen ved Ullevål syke­hus så vi at 25-bussen gikk. Etter­som det var søndag og det kun går halv­times-rute på søn­dager, valgte vi å ta 17-trikken helt opp til ende­holde­plassen ved Riks­hospi­talet. En litt  annerledes måte å komme seg opp til Solvang på, men det har vi gjort mange ganger før og en helt grei måte å komme seg opp til hytta.

Så framme ved Rikshospitalet gikk vi opp Sognsvannsveien og gikk første vei til høyre inn på området til Gaustad sykehus ved byg­ningen som huser av­deling for spise­for­styr­rels­er. Har gjen­nom de tredve årene vi har hatt hytta på Solvang gått mange, mange ganger gjennom syke­hus­omr­ådet, men aldri den veien som vi nå gikk. Den viste seg også å være rask­ere og trive­lig­ere å gå. Vil nok ta turen hit igjen når det blir grønt på trærne!

Selv om Gau­stad syke­hus etter manges men­ing har en om­stridt medi­sinsk hist­orie, spesielt kjent for tvil­som og in­human «be­handling» av med­men­nesker ved bruk av lobo­tomi (pre­frontal stereo­taktisk kapsu­tolomi som det også med ugjen­nom­treng­elig språk ble kalt en stund!) og kjent for bl. a. Juklerød­saken, er selve syke­husområdet veldig fint og har veldig flotte, verne­verdige byg­ninger —  som jeg håper får stå!

Utenfor Gaustad sykehus.

Utsikt til Rikshospitalet.

Utenfor Gaustad sykehus.

Utenfor Gaustad sykehus.

Avdeling for spiseforstyrrelser.

Tårnhuset og kirkerom.

Nye veksthuset inne på Gaustad.

Her blir det nok fint om noen uker!

Avdeling for psykosebehandling.

Avdeling for psykosebehandling.

Avdeling for psykosebehandling.

Fyrhuset og teknisk avdeling.

Fyrhuset og teknisk avdeling.

Alderspsykiatrisk avdeling.

Kommentarer