Badeparken og Parrstranda i Drøbak — En perle i Oslofjorden

Rusleturen startet her utenfor Varmbadet i Badeparken like ved Drøbak sentrum.

SOMMERBILDER FRA DRØBAK
Lørdag 25. juni 2022 var jeg på kunst­ut­stil­lingen «Sommerfryd» i regi av Drøbak kunst­for­ening med bil­led­hog­geren Bjørn Sør­vang Hansen og male­rinnen Vibeke Lille­fjære. Etter at vi hadde vært på ut­stil­lingen, rus­let vi strand­prome­naden langs Oslo­fjorden helt til vi nes­ten kom til små­båt­havna i Drøbak.

Badeparken og Parrstranda:
«Bade­parken i Drøbak sentrum er kom­munens to­tusen­års­sted, og er det mest popu­lære fri­om­rådet i kom­munen. Et hel­års rekre­asjons­sted som er et yndet ut­farts­sted for inn­byg­gere i hele regi­onen som­mers­tid. Her lig­ger ung­dom­men tett i tett på Parr­sletta, når de ikke spil­ler strand­volley­ball. Barne­fam­ili­ene koser seg på Parr­stranda, mens ung­dom­mene kas­ter seg uten­for stupe­brett og koser seg på fjell­hyller og lune sol­plasser i Bade­parken. I Bade­parken er det kiosk og gal­leri, bade­hus, toa­let­ter, dusjer og leke­appa­rat­er for barn. Her er det satt ut ute­griller og bade­rampe for handi­kappede. Du kan hive deg ut i sjøen fra en flyte­brygge eller kan­skje dra opp en mak­rell fra en fiske­plass. Park­ering på Bank­løkka, hvor det er to gratis­timer før du må be­tale. Buss­holde­plass ved kir­ken.» Visitdrøbak.no

Bade­parken og Parr­stranda er kjent for å være et av de fin­este fri­om­råd­ene langs Oslo­fjorden, og etter at vi var der selv nå sist lør­dag, er jeg ganske så enig.

Ellers er det en flott ut­sikt til andre siden av Oslo­fjorden og til tid­lig­ere Oscarsborg festning, ut til alle seil- og små­båt­ene som putrer og seiler forbi, og tur­ist­skip­ene og bil­ferg­ene til Color Line og Stena Line som pas­ser­er forbi ­hver dag. 

Friområdet vender mot vest, slik at en kan nyte sol­ned­gang­en til langt på kveld. Det er kun noen min­ut­ters gange til Drøbak sentrum med mange små but­ikker, ­kunst­galle­rier og ser­ver­ings­steder. Det er også kort av­stand til ferga over til øya Søndre Kaholmen med Oscars­borg fest­ning, og øya må vel også reg­nes som en av perl­ene i Oslo­fjorden.

På vei fra Varmbadet til Badeparken og Parrstranda like ved Drøbak sentrum.

På Rusletur i Badeparken.

På Rusletur langs Oslofjorden.

Flott utsikt til Oscarsborg festning.

Flott utsikt til Oscarsborg festning.

Flott utsikt til Oscarsborg festning.

Flott utsikt til Oscarsborg festning.

To glade gutter som nærmest forlangte å bli tatt bilder av. Og det ble det gjort!

To glade gutter som nærmest forlangte å bli tatt bilder av. Og det ble det gjort!

På Rusletur i Badeparken.

Fin utsikt utover Oslofjorden.

Fin utsikt utover Oslofjorden.

Her skimtets Marinbiologisk Feltstasjon.

Flott blomsterurne i  Badeparken.

Her skimtets Marinbiologisk Feltstasjon.

Skulpturen «Mot himmelen».

Har ellers hatt et godt for­hold til Drøbak siden først på 1980-tallet da jeg var på ett tre eller fire-ukers første­post­be­tjent­kurs på Post­verkets ferie- og kurs­sted på Skip­helle like uten­for byen. Og har i år­ene etter vært på mange dags­turer til Drøbak og synes byen er en fant­ast­isk fin. Og etter denne lør­dagen med bl. a. kunst­ut­stil­ling i Varmbadet og rusle­tur i Bade­parken og Parr­stranda, er jeg nå litt mer kjent og har fått et enda nær­ere for­hold til «Sommer­byen Drøbak». (Der­etter fort­satte rusle­turen opp til torget i Drøbak, men det er en annen historie...)


Bilder fra noen tidligere turer til
Drøbak på min konto på Google Foto:

Diverse bybilder fra Drøbak
— «Oljemalerier» (2018-2019
)






...............................................

Kommentarer