«Sommerfryd» i Varmbadet i Drøbak

Fotomontasje med flere av kunstverkene Bjørn hadde med seg til Varmbadet.

SOMMERBILDER FRA DRØBAK
Lørdag 25. juni var kona og ei tid­lig­ere ar­beids­kol­lega av henne og jeg i Drøbak for å over­være åp­ning­en av Drøbak kunst­for­enings salgs­ut­stil­ling «Sommerfryd» på Varm­badet i Drøbak sent­rum. For en av ut­stil­lerne var bil­led­hog­geren og jazz­mus­ikeren Bjørn Sørvang Hansen, eller «Kunstner-Bjørn» som han gjerne kalles blant venner. 

Vi har kjent Bjørn i en del år og han ville gjerne at vi skulle komme til Drøbak på åp­ningen. Sammen med Bjørn deltar også male­rin­nen Vibeke Lille­fjære, som er en av Bjørns kunst­ner­ven­ner.

Ut­stil­ling­en åpnet lør­dag klokka 13.00 og er åpen fre­dager, lør­dager og søn­dager fram til 10. juli. Vi an­kom etter litt for­sink­elser til Varm­badet om­trent klokka 13.15, men vi fikk da med oss det meste av selve åp­ningen. Bjørn liker all­tid å spille sakso­fon når han har av­duk­inger av egne kunst­verk eller er med på ut­stil­linger — og i dag hadde han fått med seg en lokal sakso­fonist fra Drøbak som stil­te opp på kort vars­el da han som eg. skulle ha spilt, hadde meldt for­fall. Uansett. Musik­ken falt i smak og folk lot til å kose seg godt.

Jeg tok masse bilder, men lys­for­hold­ene inne i lok­al­ene var van­ske­lig å be­herske og jeg som kun er ama­tør­foto­graf, hadde en del prob­lem­er med å få tatt så skarpe bil­der in­nen­dørs som jeg ønsker. Men her ned­en­for ser dere res­ul­tatet.

Til ut­stil­lingen hadde Bjørn med seg en liten ut­gave av moskus­oksen på Dovre, to elger og en dachs med ball, del­finer, haier og sjø­løver, en liten ut­gave av en bjørne­gruppe, en hane, en islands­hest og en konge­ørn laget i tre. Bjørn er kjent som en natur­alist­isk kunst­ner, mens male­riene til Vibeke Lille­fjære er mer ab­strakte. Men jeg syntes kunst­verk­ene passet vel­dig godt sammen.

Bjørn er nok mest kjent for bronse­skulpt­uren «Steget» av Lillestrøms store helt, fot­ball­spil­leren Tom Lund — som står ved Åråsen fot­ball­stadion i Lille­strøm. 

Han har også laga bronse­skulpt­urer av skøyte­løperen Jan Erik Storholt, av ski­skyt­teren Tor Svends­berget, av fri­idretts­løper­en og OL-mesteren Vebjørn Rodal, av ski­kongen Gjermund Eggen og «At­lanter­havsroerne» i Farsund... I tillegg har Bjørn laget veldig mange skulpt­urer av div. dyr, fugl­er, fisker og mange reli­effer og byster av men­nesker... 

Etter å vært på ut­stil­lingen en times tid, rus­let vi litt på en sti langs Oslo­fjorden før vi gikk opp til Drøbak torg der vi fant en ute­restau­rant og spiste lunsj og fikk i oss kald drikke i sommervarmen. 

Omtrent klokka 16.00 møtte vi Bjørn  og Jon i bakgården til rest­au­ranten Bytinget ved Torget i Drøbak. Bjørn kunne for­telle at han var vel­dig for­nøyd med første dag av ut­stil­lingen. Men da han har mange ting å holde på med for tiden, skal han ikke tilbake til Drøbak før utstillingen er over.

Etter å ha sittet på Bytinget i en times tid, tok vi bussen sam­let til­bake til Oslo og dro etter hvert videre til Major­stua for å spise middag...

Fotomontasje utenfor Varmbadet.

Utstillingsobjektet «dachs med ball».

«Haier og sjøløver i kamp».

«Haier og sjøløver i kamp». Bak og t.h. ser vi Vibeke Lillefjæres malerier.

Fotomontasje fra Varmbadet.

Ett av Vibeke Lillefjæres malerier.

To av Vibeke Lillefjæres malerier.

Bjørns moskus og to av Vibeke Lillefjæres fargerike malerier.

Ett av Vibeke Lillefjæres malerier.

Ett av Vibeke Lillefjæres malerier.

Vibeke Lillefjæres malerier.

Vibeke Lillefjæres malerier.

Fire av Vibeke Lillefjæres malerier.

Vibeke Lillefjæres malerier og Bjørns miniutgave av moskusen på Dovre.

Bjørn med en havørn i tre som han lagde da han var omtrent 19 år gammel.

Bjørns hane og noen av Vibeke Lillefjæres fargerike malerier.

Bjørns «Delfingruppe» og Vibeke Lillefjæres fargerike malerier.

Bjørn og Jon ved «Delfingruppen».

Bjørns «Delfingruppe» og Vibeke Lillefjæres fargerike malerier.

Fotomontasje av Bjørns «Elgokse».

En liten utgave av Bjørns «Elgokse».

Bjørns «Dachs med ball».

Vibeke Lillefjæres fargerike malerier.

Bjørn og en lokal saksofonist fra Drøbak.


Bjørn og en lokal saksofonist fra Drøbak.

Fotomontasje med Bjørns moskus.

Mange flere bilder på min
konto på Google Foto


Min forhåndsomtale av
utstillingen «Sommerfryd»

..........................................

Kommentarer