M. G. Petersens familiehave, Frederiksberg

Utenfor M. G. Petersens familiehave.

Under årets besøk i Køben­havn i august var Greta og jeg og farta mye rundt om­kring i byen, og søn­dag 28. au­gust tok vi bus­sen fra Ves­ter­bro­gade til holde­plas­sen De små haver, like ved Køben­havns Zoo i Frede­riks­berg. 

Her lig­ger kan­skje Dan­marks mest kjente fam­ilie­have, M. G. Petersens familiehave, en veldig trive­lig rest­au­rant vi har vært på og spist ett par tre ganger før. Stedet lig­ger om­trent en 10 min­ut­ters buss­tur unna Vester­bro­gade ved Råd­hus­plas­sen.

Det var ganske fint vær da vi ankom stedet omtrent klokka 18.40, men lite folk der. Det skyldes kanskje at det var helt på slut­ten av se­songen og den snart skulle stenge for vint­eren. Men du ver­den for et hyg­ge­lig sted! Ellers har rest­au­ranten flere innen­dørs­saler og en stor ute­ser­ver­ing. Etter­som været var bra, valgte vi å sitte ute. 

Etter hvert be­stilte vi Dan­marks nasjo­nal­rett «Stægt flæsk», (flesk og duppe) slik som vi også har gjort de gang­ene vi har vært her før. Men por­sjon­ene var så en­ormt store at vi mulig­ens hadde greid oss med én barne­porsjon delt på to! Men godt, det var det!

De gangene vi har vært her før har det vært musikk her, men idag var det søn­dags­stille, men ved inn­gangs­parti­et stod det en pla­kat med re­klame for «gris­efest» helga etter. Og for de som ikke har vært her, kan jeg an­be­fale stedet på det varm­este. Og da det lig­ger kun noen min­utt­ers gange unna Køben­havn Zoo, er det fullt mulig å kombi­nere et rest­au­rant­besøk med en tur i dyre­parken først...

Baren i Petersens familiehave.

Fotomontasje fra Petersens familiehave.

Fotomontasje fra Petersens familiehave.

Fotomontasje fra Petersens familiehave.

Og slik så det egentlig ut...

Fotomontasje fra Petersens familiehave.

Flere bilder på min konto
 på Google Foto

................................

Kommentarer