Balkongen - The Balkony - Το Μπαλκονάκι

Sjefen på «Bal­kongen» eller Το Μπαλκονάκι i Larnaka på Kypros.

Lørdag 22. okt. 2022 var Greta, Bjørn, Jon og jeg som van­lig ute og spiste sein mid­dag på rest­au­rant i Lar­naka. 

I kveld spiste vi på rest­au­ranten Spile­on like i nær­heten av hotel­let vi bor (Sun Hall Bech Apartment). Der­etter gikk vi noen hundre meter til rest­au­ranten Edesma Cyprus Taverna - Souvlaki Place, der vi på for­hånd visste at det er lev­ende musikk hver lør­dag. 

Den tid­lig­ere barne­legen og psyki­ateren Jon Lange fylte 91 år klokka 24.00 og han ble behørig feiret med burs­dags­kake med lys og ork­est­eret spilte «Happy Birthday» for ham. At Jon fakt­isk nå har blitt hele 91 år knapt til å tro, så ung­dom­melig, god huk­om­melse og fys­isk sprek han fort­satt er!

Da det stengte på Edesma, gikk vi til­bake mot hotel­let, men før på kvel­d­en hadde vi lovt sjef­en på rest­au­ranten «Bal­kongen» eller Το Μπαλκονάκι som rest­au­ranten heter på gresk å komme innom før det stengte. 

Her var fort­satt litt folk da vi kom og et ork­es­ter spilte gresk-kypri­otisk musikk. Og her sang Jon etter å ha in­tro­du­sert sangen på eng­elsk, en om­trent tre hundre år gam­mel fransk drikke­vise på feil­fritt fransk. Med stor brav­ur fra de få som ennå var igjen på rest­au­ranten. Han sang også samme sang for­rige lør­dag. Da var det mye flere folk der og enda mer jubel! Morsomt!

Det blir nok helt sikkert flere turer til­bake hit til «Balkongen»!

Greta, Bjørn og Jon på «Bal­kongen»

91 år og veldig sprek!

Jon synger fransk drikkevise.

Jon synger fransk drikkevise.

Jon og Bjørn.

Snart stengetid på «Bal­kongen».

Sjefen på «Bal­kongen».



...........................

Kommentarer