Københavngata 2 og 4 på Rodeløkka

Københavngata 2, 4 og 3. Midt i bildet ser vi litt av Seilduksgata 33.

PÅ GAMLE TOMTER I KØBENHAVNGATA
Over til venstre ser vi litt av Hånd­verker­gården i Køben­havn­gata 2 med mange for­skjel­lige hånd­verks­bedrifter. 
I samme bygget ligger Bryggeri­gården og restau­ranten Vespa & Humla som er et av de to ute­sted­ene til Grüner­løkka Brygghus (tid­lig­ere Kermas Auto). Rett bak pipa ser vi Køben­havn­gata 4 ABC og bak­erst ser vi litt av den rela­tivt nye bolig­blokka Seil­duks­gata 33 — og helt til høyre ser vi Køben­havn­gata 3 på Rode­løkka. 

Bodde i Københavngata 4 i perioden 1981 - 1996, men solgte lei­lig­heten i 1996 etter å ha leid den ut noen år. Kjøpte samme år ny lei­lig­het i Fjell­gata 2 D, om­trent 300 meter til høyre uten­for bild­ene. Bild­ene er tatt like uten­for Café Stolen i Helge­sens gate 32, som ligger kun noen få meter lenger ned i Køben­havn­gata.

....................................

Som jeg ellers har skrevet det før: 
«Lite visste jeg da jeg bodde i dette stil­le om­rådet ved Køben­havn­gata 4 B at bil­verk­sted­et Kermas Auto skulle leg­ges ned og at om­rådet skulle bli så trav­elt og ur­bant etter at vi nå har fått cafe­en Vespa & Humla i nabo­bygget i Køben­havn­gata 2 — og i til­legg Grüner­løkka Brygg­hus sitt brygg­eri og ølutsalg bak bak­går­den til Køben­havn­gata 4. Men da jeg aldri har hatt før­er­kort for bil og er mye mer inter­es­sert i øl enn i biler, synes jeg dette er mor­somt og hygge­lig, jeg!

Til venstre i bildet [det siste bildet med mye stygg tagging] holder Møbel­verk­stedet til i det som også kal­les for Hånd­verker­gården. 

På Visit Løkka kan en lese at gården 
«...har lang historie innenfor produksjon og snekker-virksomhet. Den ble opp­rinne­lig oppført for en Fabrikkeier Volla på slutten av 1800-tallet og det har blitt høvlet og spikret her siden. Siden 1942 har gården fungert som et aksjeselskap der eierne er direkte knyttet til sitt foretak. Det er i dag flere snekkere, en blikkenslager, kunstnere og til og med ølbryggeri i lokalene.»

Ellers er det jo litt mor­somt at Grüner­løkka brygg­eri har bryg­ge­riet og ø­lut­salg­et sitt på Rode­løkka — ikke på selve Grüner­løkka!»

Københavngata 4 ABC på Rodeløkka.

Bodde her i 1981 - 1996...

Københavngata 2 og 4 på Rodeløkka.

Københavngata 2, 4 og 3 på Rodeløkka, like ovenfor Sofienbergparken i Oslo.


Bilder fra samme dag her
på kurtevert.blogspot.com:

Karlstadgata borettslag

-----------------------
Andre bilder på min
konto på Google Foto:






-----------------------

Kommentarer