Lofthus Samvirkelag på Damplassen

Kolibri Kolonial og Lofthus Samvirkelag på Dam­plassen 2 i Ullevål hageby.

Lørdag 27. juli 2024 tok Greta og jeg 25-bussen fra Sol­vang ned til Even­tyr­veien buss­holde­plass i Sogns­veien for å prøve den for­holds­vis nye restau­ranten Lofthus Sam­virke­lag på vakre Dam­plassen i Ulle­vål hage­by i Oslo. 

Det var fint vær og vi valgte å sitte uten­dørs. Det viste seg straks at restau­ranten kun hadde Pizza på menyen. Ellers var det alt for dyrt med en halv­liter pils til 120 kroner og bill­ig­ste en­manns­pizza til 255 kroner. Pizzaen var rela­tivt god den, og det holdt med en en liten pizza for del­ing på oss to. Ellers var det hyggelig og effektiv betjening og trivelig å sitte på uteserveringen.

Men at sel­skapet bak restau­ranten kaller dette for «Sam­virke­lag» sam­tid­ig som pris­ene er så stive og vare­ut­valget så lite, må vel være fordi at de som har valgt navnet på restau­ranten er be­visst vil­led­ende eller at folk­ene bak er full­stend­ig his­torie­løse! Regner vel med at det er en blanding av hist­orie­løs­het og ren mani­pulasjon. Men området rundt Damp­lassen er i alle fall vel­dig fint og et idyll­isk sted i Oslo!

Ellers finnes det en grei artikkel i Nordre Aker bud­stikke om be­driftene som tid­lig­ere hadde til­hold i lokal­ene før Pizza-restau­ranten Lofthus Sam­virke­lag flytta inn. 

Utenfor Lofthus Samvirkelag på Dam­plassen 2 i Ullevål hageby i Oslo.

Inne på Lofthus Samvirkelag.

Inne på Lofthus Samvirkelag.

Utenfor Lofthus Samvirkelag.

Uteserveringen til Lofthus Samvirkelag.

Fint utenfor Plaza-bygget med bakeriet med det uvanlige navnet «Åpent bakeri».

Fint utenfor Plaza-bygget!

Fint utenfor Plaza-bygget!

Fint utenfor Plaza-bygget!

Flott bil utenfor Åpent bakeri.

Flott bil utenfor Plaza-bygget!

Kolibri kolonial på Damplassen 2.

Fotomontasjer fra Damplassen
Fotomontasje fra Damplassen 2.

Det stod en stilig bil utenfor bakeriet med det uvante navnet «Åpent bakeri» på Damplassen 24. Har dypetset denne og montert bilen inn i noen av bildene tatt samme kveld.


Fotomontasje utenfor Åpent bakeri.

Fotomontasje  fra Plaza-bygget.

Fotomontasje fra Plaza-bygget.

Bilder på Google Foto:


.......................


! Dersom du liker det du ser, må du gjerne kom­men­tere inn­legget og event­uelt dele det på Face­book eller der du måtte ønske. Der­som du der­imot mis­liker noe av det du ser her, kan du sende meg en e-post.😏

Kommentarer