Gutenberg Denkmal og Cafe Gutenberg i innere Stadt i Wien

 Fotomontasje fra Cafe Gutenberg i Lugeck i Innere Stadt i Wien i Østerrike.

Mens Ole, Yuyong og jeg var i Wien fra 5. til 12. juli i år, var vi to-tre gang­er inn­om Cafe Guten­berg i Lugeck 7 i Innere Stadt. Lugeck er en kort side­gate til Roten­turm­straße, kun noen få min­utters gange fra Stefans­domen og hoved­­gata i Wien. 

Cafe Gutenberg ligger litt tilbaketrukket, litt uten­for der de fleste tur­ist­ene går og det er der­for rela­tivt stille og rolig her. Jeg har ved tid­lig­ere opp­hold i Wien vært mange ganger på Guten­berg og triv­es vel­dig godt både ute og inne på cafeen. 

Gutenberg er en typisk øster­riksk restau­rant med typ­isk øster­riksk mat og drikke. Har blitt for­talt at mange norske stud­enter i Wien hadde restau­ranten som stam­sted på 60- og tid­lig på 70-tallet, uten at jeg helt kan be­krefte det.

BERMUDATRIANGEL
I om­rådet innen­for Lugeck er det enormt mange puber og restau­rant­er som har åpent til tre og fire på natta. Støket kal­les på folke­munne «Bermuda­tri­angel» fordi en kan komme hit mens en er edru, men etter hvert blir alt borte og en husker ikke når en drar herfra og husker lite og ingen­ting dagen der på.  

Og i Bäcker­straße, noen meter fra Guten­berg, har vi flere slike steder — og Kaffee Alt Wien i Bäcker­straße 9 er et slikt sted man husker når en kommer, men ut­over natta kan alt bli borte og en hus­ker lite og ingen­ting dagen der på... 

Det som i alle fall sik­kert, er at like ved siden av Cafe Guten­berg står det en flott og ruv­ende statue av «bok­trykker­kunstens far», Johann Gutenberg. Og blir den borte, er det nok ikke for mye drikke som er år­saken...

Gutenberg-minnesmerket i Wien.

Gutenberg-minnesmerket i Wien.

Fotomontasje foran Gutenberg-minnesmerket i Lugeck i Wien.

Gutenberg-minnesmerket i Wien.

Fotomontasje fra Cafe Gutenberg i Wien.

Gutenberg-minnesmerket i Wien.

Flere bilder på min konto
på Google Foto

.........................................

Kommentarer