Nørreport i bydel Nørrebro i København

Greta bak en flott blomsterurne utenfor Nørreport stasjon i bydel Nørrebro.

Under årets besøk i Køben­havn i au­gust var Greta og jeg og farta mye rundt om­kring i Køben­havn og vi var flere ganger ved Nørr­eport sta­sjon i by­del Nørre­bro, bl. a. i for­bind­else med at vi var i Botanisk Have og i Kongens Have. 

Her har vi noen bild­er fra området over Nørre­port sta­sjon, som kun ligger under bakken og er en av de aller trav­leste jern­bane­sta­sjonene og trafik­knute­punktene i Køben­havn.

Google Maps skriver at: «Nørrebro er et hipt og flerkulturelt område som er populært blant studenter og kreative folk. Kebab­sjapper og uavhengige butikker ligger langs hovedgaten Nørre­brogade, og i sidegatene finner du puber og barer. De som er glad i mat, bør ta turen til Jægers­borg­gade og de eksklusive spise­stedene og trendy kaféene som ligger der. I nærheten ligger den natur­skjønne Assistens kirkegård, der kjente personer som Hans Christian Andersen og Søren Kierkegaard er gravlagt.» Se kart.

Ellers er det veldig enkelt å komme seg til Nørreport stasjon, enten med tog, Metro eller buss. Stasjonen er også et helt greit ut­gangs­punkt hvis en ønsker å ta en tur til Botanisk Have eller til Kongens Have — eller til f. eks. Ørstedsparken...

Flott blomsterurne utenfor Nørreport stasjon, helt sentralt i København.

Greta ved siden av en flott blomsterurne utenfor Nørreport i København.

Flotte blomsterurner utenfor Nørreport stasjon, helt sentralt  i København.

Bilder på min konto på Google Foto
............................................

Kommentarer