Området rundt Lasarus-kirka i Larnaka

Utenfor Lasarus-kirka helt sentralt i Gamlebyen i Larnaka. Fotomontasje.

Vi har siden vi be­gynte å reise til Lar­naka i 2015 vært mange gang­er ved den lille, men flotte Lasarus-kirka, som nok er den mest kjente og mest foto­graf­erte byg­ningen i byen. All­tid vel­dig fint å sitte her på dag- og kvelds­tid og trive­lig og sitte å glane på folke­livet.

Ved siden av kirka ligger det et lokal­post­kontor, flere små hotel­ler, div. butik­ker og flere rest­au­ranter og barer. Vi har ofte gått på et sted som heter Secret Garden Wine & Coffee Bar, og vi var der også flere ganger i år. Før om åra hadde vi den særs popu­lære lokal­puben Da Vinci Cafe — like ved Secret Garden og kirka. 

Da Vinci er nå dess­verre ned­lagt og er er­statta av rest­au­ranten Zaint Lazare Cafe. Den er et helt mod­erne «itali­ensk» ute­sted med moder­nist­iske møb­ler og mini­mal­istisk in­ven­tar, men mang­ler Da Vincis mer gammel­dagse inn­red­ning og gresk-kypriotiske sjel. 

Men ute­ser­ver­ingen til Zaint Lazare er vel­dig så popu­lær — både blant kypriotere og blant tur­ister.  Stedet ligger veldig fint til ved siden av Lasarus-kirka — og vi satt her flere ganger også i år. Men det er nok plass­er­inga til ute­ser­ver­ingen som gjør stedet så enormt popu­lært, ikke maten eller det som ser­ver­es av drikke. 

Uansett: Vel­dig fin ut­sikt her­ifra bort til kirka og torget foran — og altså et vel­dig trive­lig sted å sitte for og ta noen for­frisk­ninger, samt glane på det yr­ende folke­livet som det oftest er her. Men jeg sav­ner «puben min», gamle Da Vinci, de gamle kel­ner­ne og Bouzouki-musikken! 

 Lasarus-kirka i Gamlebyen i Larnaka.

 Lasarus-kirka i Gamlebyen i Larnaka.

 Lasarus-kirka og Saint Lazare Cafe.

Utenfor Hotel Opera på Lasarus-plassen.

Restaurant utenfor Hotel Opera.

Lasarus-plassen ved kirka.

Saint Lazare Cafe — Snack Bar.

Utenfor Hotel Opera.

Kveldsbilde av Lasarus-kirka.

To Sier­adiko i Pavlou Valsamaki 14.

Gata Pavlou Vals­amaki starter nede ved Strand­prome­naden Athenon og går opp til Lasarus-kirka, og her, i denne tidvis alt for tett trafik­kerte gata, ligger flere gave- og turist­butik­ker på rekke og rad.  Og her finner vi blant annet rest­au­ranten To Sier­adiko i Pavlou Valsa­maki 14, like neden­for Lasarus-kirka. Rest­au­ranten har en stilig og gammel­dags fasade og in­ven­taret er «ekte» gresk-kypri­otisk, men er rela­tivt dyrt, i alle fall da vi var der og spiste for noen år siden. 

To Sier­adiko i Pavlou Valsamaki 14.

Utenfor Secret Garden Wine & Coffee.

Juletre på Saint Lazarus Square.

Saint Lazaros Byzantine Museum.

Saint Lazaros Byzantine Museum.

Saint Lazare Cafe og Lasarus-plassen.

Juletre på Saint Lazarus Square.

Operetta House med postkontor. Til høyre ser vi litt av Saint Lazare Cafe.


................................

Kommentarer