Parlamentet i Wien generert ved hjelp av KI

En underlig utgave av Parlamentet i Wien, laget ved hjelp av KI.

28. januar 2024:
Når man selv ikke har mulig­het­en til å reise kan man i alle fall «reise i tid og sted» ved hjelp av kunst­ig intel­li­gens. Her har jeg brukt KI til å gen­erere noen bilder/male­rier av Parla­ment­et i Wien. Det ble ikke noe sær­lig likt dagnes parla­ment på Dr. Karl Renner-Ring 3 i Wien, og det før­ste bild­et av parla­mentet ligner ikke i det hele tatt. De tre siste bild­ene lig­ner vel­dig lite på parla­mentet, men lig­ner hel­ler på dag­ens råd­hus i Wien, noen få hundre meter unna...

Søke­ordene og søke­frasene jeg har brukt er «Parla­ments­byg­ningen i Wien», «folk­eliv», «øster­rikske flagg», «vinter og snø», «malt som Pieter Brueghel».

Den kjente neder­landske land­skaps­maler­en Pieter Brueghel (den eldre) levde på 15-tallet og var en av da­tidens store land­skaps­malere. Jeg har sett flere av hans stor­slåtte male­rier i Kunst­histor­isches Museum i Wien, noen hundre meter fra Parla­mentet og bild­ene her, gene­rert av KI, kan godt minne om hans måte å male på.

Hadde an­sikt­ene på bild­ene vært en del skarp­ere og pen­ere, kunne de vel godt vært stilt ut som egne kunst­verk... Ellers ble det flotte parla­mentet i Wien teg­net av den danske arkit­ekten Theophilus Hansen, men det er en annen historie... 

Så får en være skeptisk eller mene hva en vil om kunst­ig intel­li­gens, men brukt som her synes jeg det er u­farlig, krea­tivt og morsomt!

Parlamentet laget ved hjelp av KI.

Parlamentet laget ved hjelp av KI.

Parlamentet laget ved hjelp av KI.

Større bilder på min
konto på Google Foto


Bilder fra samme dag
utenfor Rathaus i Wien

..................................

Kommentarer