Karl Johans gate

Karl Johans gate med Grand Hotel.

2. påskedag, 18. februar 2022 var vi en liten tur i Drammen og besøkte familien til kona. Etter å ha gått Sofienbergparken på tvers, tok vi trikken fra Olaf Ryes Plass ned til Jernbanetorget. Deretter gikk vi oppover Karl Johans gate og jeg tok disse bildene fra Tostrupgården opp til Nationaltheatret T-bane- og Jernbanestasjon — hvor vi tok toget fra... 

Tostrupgården med Tostrup uteservering.

Victoria Nasjonal Jazzscene.

Arne Durban: «Lekende barn».

Arne Durban: «Lekende barn».

Statue av Henrik Wergeland

Karl Johans gate.

Universitetets aula.

Universitetets aula.

Per Ung: Skuespilleren Johanne Dybwad.

Wikipedia: «Johanne Dybwad (født 2. august 1867 i Christiania, død 4. mars 1950 i Oslo) var en ledende skuespillerinne ved Nationaltheatret fra 1899 til 1947. Hun var også regissør.»   

... «Dybwad debuterte i 1887 på Den Nationale Scene i Bergen. Fra 1888 var hun ved Christiania Theater, hvor hun snart ble en ledende Ibsen-skuespiller. Hun var en av de første i norsk teater som utviklet en intim psykologisk realistisk spillestil, især gjennom arbeidet med kvinnerollene i Ibsens samtidsskuespill. 

Gjennom sin 60-årige karriere spilte hun de fleste av Ibsens kvinneroller, både de yngre og de eldre, og ikke bare på Nationaltheatret, men også på turneer og gjesteopptredener i utlandet.» Les mer på Wikipedia.

Skuespilleren Johanne Dybwad.

Skuespilleren Johanne Dybwad.

Flere bilder på Google Foto

Kommentarer